SiCantik sama SiKacak

Wednesday, August 8, 2012

No Vendor? I'm The Weds Planner.

Salam readers semua. :)

Lame Fizza menghilang dari blog yg memamg sangat lah bersawangnye ni.
Gara2 mencari vendor utk majlis kahwin. Rata2nya dah xnak ambil lagi. Proses mencari selama sebulan setengah tiada hasil lagi, uhuks :(
Sebab wedding bulan 10, 11 n 12 dah banyak tempahan. Memandangkan majlis bulan September masih dalam mood raya, makanya bulan2 itu dah jadi bulan 'malas' bagi diorang. Sebab bulan puase kan. Mood kerja menurun. Layan x layan je. Plus kedai tutup awal. Kadang2 tutup kejap, pastu bukak kejap. Ada vendor yang terima, tapi x boleh customade. Kena ikut design yang diorang pernah buat. Pastu sebab last inute, sume main harga. Letak harga mahal.

So? Macam mane? Jadi wedding planner utk wedding sendiri,haha :D
Pelamin maybe DIY je. Tapi nak cari jugak klau jumpa pelamin yang reasonable. Takut x terkejar nak buat sendiri. Yola, menda lain sume x start lagi. Baru settle cari canopy je.

Baju Mr Fiance pulak dah siap sebab dah hntar awal, lagi pun dah diputuskan design yg die berkenan. Tapi sedih!!!  Tailor tu rosakkan baju tu. Huwaaa!!  Baju sanding dan nikah ye. Dua2 jahanam, pastu die xnak mengaku! mane lagi nak hantar tailor. Sume xnak amek tempahan dah. sebab dah nak puase. Baju raye banyak diorang nak siapkan. Kurang asam. Dah la susah nak cari warna tu. Kain pulak bukan murah. Taknak mengaku salah pulak. Ko tunggu nanti aku report kat tribunal pengguna! huh~~!

Masa dah x banyak. Hope everything goes well. Fizza buat sendiri kebanyakannya. Coz anak sulung kan. Adik2 plak jauh2, mak pulak blajar lg sibuk dgn assignment die T_T


Tenanglah wahai hatii :')

2 comments:

  1. Hi awak
    Salam kenaL

    sya br nk start planning for wed.ngeee

    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk baru perasan komen awak,uhukss. Salam kenal!! :)

      Delete

Kalau suka bolehla komen ^_^